Құлпынай тоңазытқышта бес тәуліктен артық емес сақталады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы температура 0 - минус 2 градус және ауаның ылғалдылығы шамамен 95 пайызды құрайды. Бірақ оңтайлы режимде болса да, сақтау мерзімінің соңына қарай жидектердің дәмі нашарлайды. Жидектер бір-екі күнде, таңертең, шық түскеннен кейін немесе түстен кейін жиналады. Жидекті ұзындығы 1 см сабағымен бірге жұлып алып, тостағаншасынан ұстап, сыйымдылығы 2 кг-нан аспайтын таза және құрғақ ыдысқа (Пластикалық қорапқа немесе себетке) мұқият салады. Ұрылған және шіріген құлпынайлар бөлек қойылады. Құлпынайларды алуан түріне қарай жинау әдетте екі-үш аптаға созылады. Піскен жидектерді өсімдіктерде қалдыру ұсынылмайды, өйткені олар тез пісіп, шіріп кетеді, осылайша сұр шіріктің таралуына ықпал етеді.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Құлпынай тоңазытқышта бес тәуліктен артық емес сақталады пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz