Құлпынай тоңазытқышта бес тәуліктен артық емес сақталады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы температура 0 - минус 2 градус және ауаның ылғалдылығы шамамен 95 пайызды құрайды. Бірақ оңтайлы режимде болса да, сақтау мерзімінің соңына қарай жидектердің дәмі нашарлайды. Жидектер бір-екі күнде, таңертең, шық түскеннен кейін немесе түстен кейін жиналады. Жидекті ұзындығы 1 см сабағымен бірге жұлып алып, тостағаншасынан ұстап, сыйымдылығы 2 кг-нан аспайтын таза және құрғақ ыдысқа (Пластикалық қорапқа немесе себетке) мұқият салады. Ұрылған және шіріген құлпынайлар бөлек қойылады. Құлпынайларды алуан түріне қарай жинау әдетте екі-үш аптаға созылады. Піскен жидектерді өсімдіктерде қалдыру ұсынылмайды, өйткені олар тез пісіп, шіріп кетеді, осылайша сұр шіріктің таралуына ықпал етеді.