Кептірілген сәбіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы < Еще один вариант > Сәбізді жуады, қайнаған суға 5 минут салып, салқын суға салқындатады және қабығын аршады. Ірі көкөніс үккіште ұсақталып, ақ қағазбен жабылған пісіру парағына жұқа қабатқа жайылады. Тұмшапеште немесе пештің астында 60 градус температурада кептіріледі. Кептірілген жоңқалар пеште t 67-68 градус температурада кептіріледі. Құрғақ және қараңғы жерде герметикалық қаптамада сақтаңыз. Үйде кептірілген сәбіздің болуының шұғыл қажеттілігі, тіпті ең қолайлы болып көрінетін сақтау жағдайларын жасаған кезде де, олардың жаңа піскен күйінде жақсы сақталмайтындығымен ерекшеленеді. Сәбізді кептіру техникасы картоп пен қызылшаға өте ұқсас, бірақ айырмашылықтары да бар. Сәбіздің тамыр көкөністерін жуып, қайнаған суға 13-15 минутқа қою керек. Содан кейін тамыр дақылдары салқындатылып, пышақпен қабығынан тазартылады. Осыдан кейін сәбіз суық сумен шайылады және қалыңдығы 7 миллиметрден аспайтын тілімдерге кесіледі. Туралған сәбіз қайтадан суық суға салқындатылады, содан кейін оны кептіргіш електерге бір қабат етіп жайып қояды. Ол шамамен 75-80 ° C температурада 5-6 сағат бойы кептіріледі. Кептірілген сәбіз картоп пен қызылша сияқты ыдысқа салынып, сақталады.