Кептірілген балдыркөк (Тамыры)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсы піскен тамыр дақылдарын жуыңыз, басын, барлық тамырлары мен өркендерін кесіңіз, қабығын қырып, қайтадан жуыңыз. Дайындалған тамыр көкөністерін қалыңдығы 5 мм-ден аспайтын тілімдерге немесе жолақтарға кесіңіз. Қайнаған суға 1 - 2 минут қайнатыңыз, кептіру кезінде ол қарайып кетпес үшін, бірден суық суға салқындатыңыз, алыңыз, су ағып кетсін және науаларға жұқа қабатпен (1 см -ден аспайтын) кептіру үшін жайыңыз. . Алдымен 50С температурада 2 сағат, содан кейін 70С температурада құрғатыңыз. Кесектер сынғыш және сынғыш болған кезде кептіруді тоқтатыңыз. Жақсы жабылған ыдыста сақтаңыз.