Кептірілген қызылша, толығырақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіруге арналған қызылшаның ең жақсы сорттары Бордо және египеттік жалпақ болып саналады, яғни әуесқой көкөніс өсірушілер арасында кең таралған. Алдымен қызылшаның төменгі жіңішке ұштарын-құйрықтарын кесіңіз. Содан кейін тамыр көкөністерін жақсылап жуып, 2 сағат бойы суға салып қойыңыз. Содан кейін шамамен жарты сағат ішінде (бірақ одан да көп болуы мүмкін, бұл сіз кептіру үшін қабылдаған тамыр дақылдарының мөлшеріне байланысты) қызылшаны қайнату керек. Қызылшаның дайындығы жіңішке ағаш таяқшаны тамыр дақылына жабыстыру арқылы анықталады, егер ол целлюлоза арқылы еркін өтсе, онда пісіру процесін тоқтатуға болады. Кептіруге арналған әдеттегі дайындықтан басқа, бұл процесс тамыр дақылдарының табиғи түсін сақтау үшін де қажет. Пісіргеннен кейін қызылшаны бірнеше рет ауыстырып, салқын суға салқындату керек немесе осы мақсатта ағын суды пайдалану керек. Қызылшаның қабығы салқындату процесі аяқталғаннан кейін ғана тазартылады. Содан кейін қызылшаның тамыр дақылдары қалыңдығы 6-7 миллиметр болатын бағандарға кесіліп, науаларға жайылады. Кептіруге кететін уақыт шамамен 5-6 сағатты құрайды. Кептіру шамамен 75-80 ° C температурада жүзеге асырылады, ал соңында оны 65 ° C дейін төмендету керек. Кептірілген өнімдер салқындатылады және кептірілген картоп сияқты принцип бойынша ыдысқа салынады.