Бұршақ. Болашаққа арналған дайындамалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Болашаққа арналған дайындамалар. Бұршақтар бұршақ сияқты кептіріледі және маринадталады. Жемістер мен тұқымдарды кептірілген және маринадталған күйде ұзақ уақыт сақтауға болады. Кептіру үшін бұршақты жиналған күні жинайды. Қалақтарды сұрыптайды, ақсап және бүлінгендерін тастайды, ұштарын кесіп тастайды, сүйреуішті тігістің бойымен алып тастайды, ұзындығы 2-3 см кесектерге кеседі, салқын суда жуады және қайнаған суға ағартады. 3-4 минут. Бұршақтарды ағартқаннан кейін салқындатады, науаларға немесе електерге жайып, 65-70°C температурада 5-6 сағат кептіреді. Маринадтау кезінде бұршақтың иықтары кептіруге арналған сияқты дайындалады. Тұздалған қайнаған суға 2-3 минут қайнатады. және салқындату үшін дереу суық суға жіберіңіз. Тұтас бұршақтар құмыраға кәдімгі тік қатарлармен салынады, ал кесектер құмыраға құйылады және аздап тығыздалады. Аздап қышқыл (1,65-1,7% сірке суы, 5,5 - қант және 5,5% тұз) немесе қышқыл (2,5-2,7% сірке суы, 5,5 - қант және 5,5% тұз) маринад дайындалады. . Дәмдеуіштерден лавр жапырағы, қара немесе қызыл хош иісті бұрыш, даршын, қалампыр, сондай-ақ аскөк және басқа да ащы өсімдіктер салынады. Бұршақтар дайындалған тұздықпен құйылады, банкалар герметикалық жабылады және қайнаған суға зарарсыздандырылады.