Кептірілген қара өрік
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру процесін жылдамдату үшін қара өрік қайнаған суға ас содасымен (1 литр суға 10-15 г сода) 5-20 секунд бойы ағартылады, бетіндегі балауыз жабындысын кетіреді. Жұқа, нәзік қабығы бар қара өріктерді содасыз ыстық суда ағартыңыз. Ағартқаннан кейін қара өрікті салқын су астында суытып, електерге бір қабат етіп жайып, алғашқы 3-4 сағатта 40-45 градуста кептіреді, қабығы мыжылған кезде кептіруді үзіп, бөлме температурасында 4-6 сағат ұстайды. . Содан кейін 55-60 градуста 4-5 сағат кептіреді, қайтадан кептіруді тоқтатады, 75-80 градуста 12-16 сағат кептіреді.