Кептіру кезінде неге назар аудару керек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Корпустар әдетте термиялық кептіргіштерде міндетті түрде алдын ала ұнтақтаумен және ауыспалы режиммен кептіріледі - кептіру 35-40°C температурада басталады және 50-60°C температурада аяқталады.
Сипаттамасы Бүршіктерді мұқият, ұзақ уақыт және салқын жерде кептіру керек. Қабық термиялық кептіруді қажет етеді, ал қабықтың бөліктері оның ішкі бетінен шіріп кетпес үшін бір-біріне салынбауын қамтамасыз ету қажет. Жіңішке жүздері бар жапырақтар біркелкі емес кебеді, сондықтан оларды жапырақшалары сынғыш болғанға дейін кептіреді. Жидектер мен жемістер термиялық кептіргіштерде (4-6 сағат) немесе күн сәулесінде жақсы ыстық ауа-райында (3-5 күн) кептіріледі. Жидектер бетінде жабысқақ пленка пайда болғанға дейін кептіріледі. Дайындықты оларды бір уыс алып, аздап қысу арқылы анықтау оңай. Егер ко- мок шырын шығармай түзілсе, онда жидектер кептіріледі.