КЕПТІРІЛГЕН АСКӨК
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аскөк қыста тұтастай немесе ұсақталған күйінде кептіріледі. Сабақтары мен жапырақтары бөлек кептіріледі. Алдымен сұрыптап, суық сумен жуады, содан кейін кептіру үшін жұқа қабатпен бөлек кептіреді. Сабақтары пышақпен кесіліп, жапырақтары бүтін күйінде қалдырылады. Сүлгімен кептіріңіз - күн сәулесінде немесе орташа жарықтандырылған және желдетілетін жерде. Қалалық жағдайларда балконға немесе терезе төсенішіне терезе жапырағы сәл ашық күйде кептірген дұрыс, бірақ таңертең күн жылынуы үшін, содан кейін оны күні бойы көлеңкеде қою керек. Бұл жағдайда аскөк түсін жоғалтпайды, керісінше хош иісі күшейеді. Желдетілетін жерде ауада кептіру ұзақтығы 45 күнді құрайды. Кептірілген аскөк шыны ыдыстарға салынып, қақпақтармен тығыз жабылады. Қараңғы жерде сақтаңыз. Бұл жағдайда аскөк пайдалы қасиеттерін жоғалтпай үш жылға дейін сақталуы мүмкін. Тұмшапеште аскөк 5-6 сағат кептіріледі, алдымен есігі сәл ашық күйде 15 минут, 40-60 С температурада. Тағамдық және емдік мақсатта пайдалану үшін жасыл кептірілген аскөк арнайы диірменде (сусымалы өнімдер үшін) немесе ұсақ торлы ет тартқышта ұсақ ұнтаққа ұсақталады және дәмдеуіш ретінде бұрыштың орнына күнделікті қолданылады.