Саңырауқұлақтарды кептіру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ярославль әдісі: саңырауқұлақтарды тақтайшаларға соғылған темір тоқылған инелерге салып, пешке салыңыз. Владимир әдісі: құммен құмыраларға салынған шұңқырларға немесе бұтақтарға салыңыз. Тверь әдісі: саңырауқұлақтарды алдымен күн сәулесінде жіптерге байлап кептіріңіз, содан кейін сабанмен қапталған пешке кептіруге қойыңыз. Кептірілген саңырауқұлақтарды не целлофан пакеттерде (бір пакетке 1 кг-нан көп емес), не тығыз жабылған пластик қақпақтары бар шыны ыдыстарда сақтайды. Оларды салқын, құрғақ жерде, өткір иісті өнімдерден алыс жерде сақтау керек. Әдетте түтікшелі саңырауқұлақтар кептіріледі: порчини, болетус, болетус, сары май. Әрбір түрді бөлек кептіру жақсы. Біркелкі кептіру үшін үлкенді-кішілі бөлек кептіріледі. Оларды алдын ала тазалаңыз, құрт жоқтығына көз жеткізу үшін аяқтың бір бөлігін кесіңіз, ластанған жерлерді дымқыл шүберекпен сүртіңіз, бірақ жууға болмайды. Кептірудің бірнеше әдісі бар. Жіптерге ілінген саңырауқұлақтарды көшеде, ауада іліп қояды. Пештер мен пештерде олар електерде, ағаш торларда кептіріледі, яғни олар ыстық пешке немесе темір қаңылтырға тиіп кетпеуі үшін. Тұмшапеште есікті сәл ашық қалдырыңыз. Ресейлік пеште кептіру кезінде ауа ағыны болатындай етіп кірпішке демпфер қойыңыз. Алдымен саңырауқұлақтарды шамамен 50ш температурада кептіріңіз, содан кейін 70ш температурада кептіріңіз және 55ш температурада кептіріңіз. Ресейлік пеште, пештегідей, қажетті температураны ұстап тұру мүмкін болмаған жағдайда, оны бірнеше уақытта кептіру керек: оны ыстық емес пешке салыңыз, ал салқындаған кезде оны алыңыз. Кептірудің басқа күнінде де қайталаңыз, ұзақтығы 7-ден 12 сағатқа дейін. 10 кг жаңа саңырауқұлақтардан шамамен 1 кг құрғақ саңырауқұлақтар алынады. Пештерде кептірудің бірнеше ескі әдістері бар.