Кептірілген шие алхоры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жуылған шие өрігін 10-15 минут қайнаған ас содасының ерітіндісіне батырыңыз (1 литр суға 5 г сода), жемістердің бетіндегі балауыз қабатын жуу үшін дереу суық суға салқындатыңыз. Шие өрігін науаларға бір қатарға қойып, бірнеше сатыда кептіріңіз: 40-45 градус температурада 3-4 сағат, терісі мыжыла бастаған кезде кептіруді тоқтатып, бөлме температурасында 4-6 сағат ұстаңыз, содан кейін 55-60 градус температурада 4-5 сағат құрғатыңыз, қайтадан бірнеше сағат бойы кептіруді тоқтатып, 75-80 градус температурада 12-16 сағат құрғатыңыз.