Цуккиниді сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Цуккиниді ұзақ уақыт сақтауға болмайды. Қысқа мерзімді сақтау үшін оларды салқын бөлмеге орналастырады. 0С температурада және ауаның салыстырмалы ылғалдылығында 85 - 90% 10 - 12 күн ішінде өз сапасын сақтайды. Жас аналық бездер ірі жемістерге қарағанда нашар сақталады. Қиярды сақтау Қияр өзінің дәмін және тауарлық қасиеттерін тез жоғалтады. Ашық ыдыста 18 - 20С температурада сақтаған кезде олар тез қурап, нашарлайды. Тоңазытқышта шамамен 0С температурада және ауаның салыстырмалы ылғалдылығында қиярды 20 күнге дейін сақтауға болады. Бірақ қиярдың кейбір сорттары, сондай-ақ 0-ден 10С-қа дейінгі температурадағы жылыжай қиярлары тезірек нашарлайды, өйткені олар "суық тиеді". Қияр қалың полиэтилен пленкасынан жасалған қапшықтарда жақсы сақталады. Қиярды пакеттерге мықтап салып, байлап, 15 - 20 градус температурада сақтайды. Мұндай қаптамада қиярды 15-тен 30 күнге дейін немесе одан да көп уақыт сақтауға болады.