Сүтті кесінді батондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кесілген сүт нандары Кесілген сүт нандары дөңгелек доғал немесе үшкір ұштары бар, анық белгіленген таяз қиғаш ойықтары бар ұзынша пішінді кесек бұйымдар болып табылады. Жоғары сортты ұннан жасалған нандардың массасы 0,5 кг, 1 сортты ұннан 0,4 кг. Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің массасы бойынша келесі қатынасы белгіленді: 1 сорт Жоғары сорт Бидай ұны 100,0 100,0 Сығымдалған ашытқы 1,0 1,0 Тұз 1,5 Қант 5,0 6,0 Маргарин 1,0 1,0 Майсыздандырылған құрғақ сүт 2,5 2,5 Өсімдік майы 0,15 0,15
Сипаттамасы Қамырды қамыр илеу әдісімен немесе сұйық жартылай фабрикаттарда дайындайды. Майды майлы-сүтті эмульсия түрінде жағу ұсынылады. Сүт қамырының ерекшелігі - ашытудың соңына қарай жоғалып кететін илеуден кейін бірден жабысқақтықтың жоғарылауы. Ашыту кезінде, 40-60 минуттан кейін. илеуден кейін илеу жүргізіледі. Қамыр машиналармен кесіледі. Қалыпталған бұйымдарды тексеру 35-40° температурада тексеру камераларында жүргізіледіС және ауаның салыстырмалы ылғалдылығы 70-80%. Тексерудің ұзақтығы 30-50 минут. Пісіру ұзақтығы 20-23 минут. ылғалдандырылған пісіру камерасында 210-220°C температурада.