Майлы мүйіздер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Кондитер мүйіздері Кондитер мүйіздері - ұзын пішінді, бірте-бірте ұштарына қарай тарылтылған, тігіншілерден бедерлері бар, шашылмаған немесе тұз себілген, түзу немесе ұштары сәл иілген кесінді бұйымдар. Май мүйіздерінің массасы 0,06 кг. Рецепт бойынша шикізат бөліктерінің салмағы бойынша келесі қатынасы белгіленді: 1 сұрыпты бидай ұны 100,0 Сығымдалған ашытқы 4, 0 Қамырға тұз 1,0 Себуге арналған тұз 1, Қант 3,0 Маргарин 18,0 Өсімдік майы 0,15
Сипаттамасы Себуге 1 сортты ұнтақталған тұз b1 жұмсалады. Май мүйіздеріне арналған қамырды қамырмен, қамырсыз және жеделдетілген тәсілмен дайындайды. Қамырды дайындауға кететін судың мөлшері стандартты ылғалдылықтағы өнімдерді ескере отырып есептеледі және оның ылғалдылығы мен пісіру қасиеттеріне байланысты ұнның массасына байланысты өзгеруі мүмкін. Қосымша шикізат сұйық немесе еріген күйінде, ашытқы - суда суспензия түрінде мөлшерленеді. Қамыр әдісімен май мүйіздерін өндіру кезінде ашытқының дозасы шикізаттың сапасына және өндіріс жағдайларына байланысты азайтылуы мүмкін. Жұпталмаған сынақ әдісімен кондитерлік мүйіздерге арналған қамырды ашыту ұзақтығы 2-2,5 сағатты құрайды. Қамыр әдісімен қамырды ашыту ұзақтығы 3, 5 сағат, қамыр 15-20 минут. Қамырды жеделдетілген әдіспен дайындаған кезде барлық шикізаттар күшейтілген механикалық өңдеуді қолдана отырып, қауіпсіз әдіспен иленеді. Баяу жүретін илеу машиналарында илеу ұзақтығы 20-25 минут, қамырдың температурасы 33-35 ° С болуы керек. Күшейтілген механикалық өңдеуден кейін қамыр жабысқақ, жағынды болады, сондықтан 30-40 минут жатуға рұқсат етіледі. Қаптаманың соңына қарай қамыр серпімді болып, кесуге дайын болады. Бөлгеннен кейін қамырдың бөліктері алдын ала тексеруге 10-12 минутқа, содан кейін қалыптау машинасына және соңғы тексеруге жіберіледі. Тұздалған мүйіздер қалыпталғаннан кейін, пеште жұмыс істегенде - пешке қоймас бұрын тұзбен себіледі. Тексерудің ұзақтығы 35-40 минут. ауаның ылғалдылығы 75-80% және температурасы 35-40°С болғанда. Конустарды пісіру парақтарда және пеште жүзеге асырылуы мүмкін. Парақтарда пісіру ұзақтығы 17-18 минут, пеште 10-12 минут. ылғалдандырылған пісіру камерасында.