Басқа өнімдерді сақтау
Қосылды: 10.09.2024 1
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Етті сақтау. Болашақ үшін ет сатып алу қазіргі заманғы отбасының бюджетінде үлкен алшақтықты тудырады. Ал үй иесінің кінәсінен ет бұзылып, оның ішінде өлімге әкелетін бутул қышқылы (У!) пайда болса, кешірілмес. Ауылдық жерлерде етті жылы жертөлелерде сақтаған кезде тұтас бір отбасының бұзылған мясо улану жағдайлары орын алады. Жаңа піскен етті қаннан, қаннан, кірден таза ауыз сумен жуып, қараңғы жерде сызбада кептіріп, өңдеу керек: -сірке суы (Сүртіңіз) -лимон шырыны - салицил қышқылының ерітіндісі (1 шай қасық). 500 мл суға қасық) - ас тұзының ерітіндісі жақсы сақталады, жаңа піскен ет жылы сиыр майымен, қайнатылған сүтпен, сарысумен, йогуртпен, боракс ерітіндісімен (10 литр қайнаған суға 1/2 - 1 фунт / 200-400 г) құйылады. / боракс). Етті оның бөліктерін қалақай, жусан, жаңғақ жапырақтары, құс шиесімен жабу арқылы сақтайды. Бұл әдіс етті 4-5 күн бойы балғын күйінде сақтауға мүмкіндік береді. Бұл жағдайда етті жертөледе сақтайды немесе жәшікке 40-50 см жерге көмеді. Қорап сірке суына малынған кенеппен жабылған. Жаңа піскен етті 1-3 минут қайнатуға болады. тұзды суда, содан кейін оны күнбағыс майымен тұз бен сірке суымен сүртіңіз. Етті қысқа уақыт сақтағаннан кейін (Оның беті құрғақ күйінде қалуы керек), кесектерді қайтадан сумен жуады, көмір ерітіндісімен құяды (5 л-ге 15-20 г) және 30 минут ұстайды, содан кейін қайтадан сумен жуады. Ет өнімдері (Ысталған ет, шұжықтар) желдетілетін жертөлелерде 4-5 С температурада сақталады.Жазда шұжықтарды сірке суымен, өсімдік майымен ысқылап, ұнтақталған қызыл бұрышқа себіп, мата пакетке салады. Белдіктерді, ветчиналарды, үй шұжықтарын банкаларға салып, үстіне ыстық сиыр майын құйып, жертөлелерде сақтау керек. Балықты сақтау Жаңа піскен балық қоймада тұрақсыз. Жаңа піскен балықты 3-5 күн бойы сақтау үшін келесі сабақтарды есте ұстаған жөн: балықты аулағаннан (сатып алғаннан) кейін бірден ішін, желбезектерін алып тастау керек, етті қаннан жуу керек, содан кейін сірке суымен сүртіп, 10-15 минутқа түсіру керек. тұзды суға. Тармақ маңындағы кеңістікке мыналарды салыңыз: құрғақ, ұсақталған жусан, тимьян, қалақай, араққа немесе шарапқа малынған ақ нан (мысалы, Ркацители). Жаңа піскен балық салицил қышқылының ұнтағымен сүртілсе және сірке суына малынған шүберекке оралса, 15 күнге дейін сақталады. Немесе ішектен шыққан балықты суға жуады, түйіршіктелген қант салады (1 үстел. 1 кг қасық) және 3-4 сағатқа қалдырыңыз, қант ериді және балықты консервілейді.