Жұмыртқаларды сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа піскен жұмыртқаларды өсімдік майымен немесе сиыр майымен сүртіп, үшкір ұштарын төмен қаратып (Жұмыртқалар бір-біріне тиіп кетпес үшін) құрғақ үгінділерге салу керек. Бір жылдан астам уақыт бойы жаңа піскен жұмыртқалар әк сүтінде сақталады (1 кг сөндірілмеген әкке 10 литр су құйыңыз, араластырыңыз, тұндырыңыз). Кәстрөлдегі жұмыртқалар деңгейден 3-4 см жоғары әк сүтімен құйылады. Жұмыртқалар салицил қышқылының ерітіндісімен (3 стакан суға 2 шай қасық қышқыл) құйылып, онда 20 минут ұсталса, 6-9 ай сақталады, содан кейін кептіріліп, үгінділерде, құрғақ пішенде сақталады.