Алмаларды сақтау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жиналған алмаларды салицил қышқылының әлсіз ерітіндісіне батырыңыз (жоғарыдан қараңыз), құрғатыңыз, жұқа қағазға ораңыз, үгінділермен және құрғақ әкпен себіңіз. Сақтау үшін сортты таңдағанда, ең алдымен оның сақталу сапасын ескеру қажет. Ортаңғы аймақта Пепин шафранный, Россошанское, Антоновка новая, Оранжевое, Бабушкино, Уэлси, Северный Синап, Ренет Кичунова, Анис, Скрижапель, Славянка, Слава сорттарының алмалары жақсы сақталған. жеңімпаздар және сақтау сапасы жоғары сорттар - Маяк, Суворовец, Слава Мичуринская, Шафрановое, Лобо, Кортланд. Күзгі сорттарды (Боровинка, Десерт Петрова, Даршын, Бессемянка) қалыпты жағдайда сақтауға болады, бірақ тек қараша-желтоқсан айларына дейін. Жеміс неғұрлым үлкен болса, соғұрлым ол тезірек піседі, күшті тыныс алады, көрші жемістерге әсер ететін, олардың пісуін тездететін заттарды көбірек бөледі. Сақтау алдында бір сорттың жемістері мөлшері бойынша сұрыпталады: ірі, орташа және ұсақ. Ол үшін калибрлеу тақтасын қолданыңыз, оны үйде жасау оңай. Көлемі бойынша таңдалған жемістер бөлек-бөлек оралып, әр уақытта қоймадан шығарылады. Алмаларды картон қораптарға немесе ағаш жәшіктерге салады. Соңғылары 20 мг белсенді хлоры бар ағартқыш ерітіндісімен алдын ала жуылады. Тақталар арасында тым үлкен саңылаулары бар жәшіктер сақтауға және тасымалдауға жарамсыз. Жемістерді салудың ең жақсы тәсілі - диагональды және кәдімгі сабақты төмен қаратып. Алманы ылғалды сіңірмейтін, бөгде иіссіз, бірақ ауаның өтуіне мүмкіндік беретін (мысалы, көктерек жоңқалары және т.б.) орауыш материалмен ұзақ уақыт сақтауға ауыстырады. жапырақты ағаштарды, қылқан жапырақты ағаштарды жемістер оңай қабылдай алатын шайырлы иіске байланысты пайдалануға болмайды). Алманы сабанмен шамадан тыс өңдеуге болмайды, өйткені температураның күрт өзгеруінен алғашқы шіріген жемістер пайда болғанда немесе булар конденсацияланғанда сабан көгеріп, жемістерге жағымсыз дәм береді. Қаптаманың ең жақсы түрі - әрбір алманы вазелинге малынған қағазға немесе майлыққа орау. Жемістерді контейнерлерде сақтаудың қажеті жоқ, ол үшін сөрелерді де қолдануға болады, бірақ оларды екі қабаттан артық емес жерге қою керек. Жақында алмаларды қалыңдығы 30 - 40 мкм полимерлі пленкаларға орау арқылы сақтайды. Қаптамадағы газ ортасының құрамы жемістердің тыныс алуының нәтижесінде өзгереді, ал 15-30 күннен кейін қаптамада газдардың белгілі бір қатынасы пайда болады, бұл жемістерді мерзімінен бұрын бұзылудан сақтайды. Көбінесе алмалар мұздатады. Оларды аязға - қораға, балконға немесе кеміргіштерден қорғалған басқа жерге шығарады. Температураның ауытқуы, тіпті үлкен шектерде де, алмаға әсер етпейді. 1 - 2 рет ерітіп, қайтадан мұздатқан жөн, бұл талшықтың күшті бұзылуына ықпал етеді, бұл алманы жұмсақ етеді және шырынның бөлінуін жеңілдетеді.