Шикізаттың сапасына қойылатын талаптар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шырын алу үшін пайдаланылатын жемістер немесе жидектер кез келген мөлшерде немесе пішінде болуы мүмкін. Шикізаттың сорты дайындалған шырынның сапасына үлкен әсер етеді. Сонымен, ең жақсы шырындар алманың хош иісті күзгі тәтті-қышқыл және күзгі-қысқы сорттарынан - Антоновка, Грушовка, Суслепер, Анис, Титовка, жүзімнің ең жақсы сорттарынан - Алиготе, Рислинг, Шасла, Мускат, шиенің ең жақсы сорттарынан - Пруссия, Анадолы, Шпанка, Владимир, Любская, қара өрік - венгр, мейіз - эрик, бақша құлпынайлары - Лалита, Комсомол, Маржан, Мол, Мысовка, Саксонка, таңқурай - Усянка, Марлборо, Калининград, Новост Кузьмин, қарақат - құнарлы Лия, Жиранда кереметі, Дижон және т.б. Бұл басқа сорттардан шырын алу мүмкін емес дегенді білдірмейді, бірақ жоғарыдағыларға артықшылық беріледі. Жергілікті жерлерде шырын алу үшін жемістер мен жидектердің ондаған жақсы сорттарын табуға болады. Ешбір жағдайда шырындарды алу үшін зиянкестер мен аурулардан зардап шеккен шикізатты қолдануға болмайды. Егер, мысалы, құрт тесігі бар немесе шіріген жеміс бөліктері бар алмалар өңделсе, онда шырын жағымсыз дәм мен бөтен иіспен шығады. Бұл барлық басқа жемістер мен жидектерге де қатысты.