Шырынды сығу (престеу) және оны тазалау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шырын бұрандалы немесе рычагты шағын қол прессінде жақсы сығылады. Пресстің астынан ағып жатқан жаңа піскен шырындарда көбінесе жеміс целлюлозасының суспензияланған бөлшектерінің едәуір мөлшері және шырындардың бұлттылығын тудыратын әртүрлі бөгде қоспалар болады, бұлтты шырындарды мата арқылы сүзу арқылы жеңілдетуге болады. Осыдан кейін олар мөлдір болмайды, бірақ целлюлозаның үлкен бөлшектерін әлі де алып тастауға болады. Толығымен мөлдір шырындарды алу үшін салыстырмалы түрде күрделі әдістер қолданылады және біз оларды бұл жерде қарастырмаймыз.