Алма және қаражидек желе.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (250 мл -ден 9 банка) Алма 3 дана Қарақат шырыны 650 г Қант 1,5 кг Алма шырыны 600 мл Алманы тазалап, 4 бөлікке кесіңіз. Өзегін алып тастаңыз. Жемістерді тілімдерге, содан кейін тілімдерге кесіңіз. Аздап сумен сөндіріңіз. Шырындарды жинап, дуршлагқа тастаңыз. Шырындарды кастрюльге құйыңыз, алма салыңыз және араластырыңыз. Қайнағанға дейін жеткізіңіз. Масса қайнай бастаған кезде қантты енгізіңіз. Жемістерді дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Массаны банкаларға құйыңыз, бұрын оларды ыстық сумен шайыңыз және қақпақтармен жабыңыз. Оларды төңкеріп, осы күйде 5 минутқа қалдырыңыз.