Шырындар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шырындар жаңа піскен және толығымен сау жемістер мен жидектерді сығу арқылы алынады. Сығымдау немесе сығу кезінде шырынмен бірге жемістерден ең құнды еритін заттар - қанттар, қышқылдар, минералды тұздар мен дәрумендер, сондай-ақ бояғыш және хош иісті заттар алынады. Шырын сығылғаннан кейін қалған қалдықтардың құрамында жеуге жарамсыз заттар ғана болады. Бұдан шығатыны, шырындар тағамдық құндылығы жоғары өнімдер болып табылады. Шырындар әсіресе балалардың, сондай-ақ науқастар мен сауығып жатқан адамдардың тамақтануы үшін өте маңызды. Үйде сіз әртүрлі жемістер мен жидектерден толыққанды шырындар дайындап, оларды толығымен жаңа, табиғи күйінде, қантсыз немесе герметикалық ыдыста зарарсыздандыру әдісін қолданып қант қосып консервілей аласыз.