ЖЕМІС ЦЕЛЛЮЛОЗАСЫ БАР ЖЕМІС ШЫРЫНДАРЫ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Піскен өріктің құрамында жасуша шырынында ерімейтін сары бояғыш зат - каротиннің едәуір мөлшері бар, ол адам ағзасында А дәруменіне айналады. Өріктен шырын сығылғанда, бояғыш заттар қалдықтарда қалады, ал мөлдір өрік шырыны өзінің құнды қасиеттерінің бірі - дәрумендігін жоғалтады. Өріктен, сондай-ақ қара өріктен жеміс целлюлозасы бар шырындарды дайындаған дұрыс. Бұл керемет сергітетін сусын, әсіресе суық кезде. Целлюлозасы бар шырын дайындау үшін әбден піскен өрік немесе қара өрік жуылғаннан кейін жұмсақ болғанша (алма кептелісі үшін көрсетілгендей) торда бумен пісіріледі, содан кейін ұсақ електен сүртіледі. Алынған пюре қант шәрбатымен араластырылады. Қант шәрбаты 15 пайыз концентрацияда болуы керек (10 литр суға - 1 килограмм 800 грамм қант). 1 литр жеміс пюресі үшін 1 литр сироп алынады. Мұның бәрі араластырылады, қайнатылғанға дейін қыздырылады және ыстық күйінде бөтелкелер мен банкаларға құйылады, содан кейін олар табиғи пюре үшін көрсетілгендей зарарсыздандырылады.