Априкопта (тағамдар: грек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6-8 дана үшін 1 кг жаңа өрік, 5 кардамон жемісінің тұқымы, 0,5 стакан қант ұнтағы, 0,25 шай қасық ваниль эссенциясы, 0,3 стакан еріген сары май, 12 парақ қатпарлы қамыр, 50 г қант ұнтағы, 100 г үгітілген бадам, глазурьге арналған қант. Өріктерді кең ыдысқа салыңыз да, үстіне қайнаған су құйыңыз. 2 минутқа қалдырыңыз, содан кейін ағызыңыз. Суық сумен жабыңыз, екі минутқа қалдырыңыз және қайтадан ағызыңыз. Өріктің терісін алып тастаңыз, оларды екіге бөліңіз және тұқымдарды алып тастаңыз. Өріктерді кардамон дәндері, қант ұнтағы және ваниль эссенциясымен бірге кастрюльге салыңыз. Өрік жұмсақ болғанша орташа отта қайнатыңыз. Өріктен пюре жасау үшін араластырғышты немесе тағамдық процессорды пайдаланыңыз. Пешті 190°C дейін қыздырыңыз. Кішкене қуырғыш табаға еріген сары майды жағыңыз. Қамыр қабатын сары маймен майлап, қалыпқа салыңыз. Қамырдың тағы үш қабатымен бірдей әрекетті орындаңыз. Қамырдың үстіне өрік пюресін жайыңыз. Майланған қамырдың төрт қабатымен жабыңыз. Жұмыртқаның ағын кеседе қоюланғанша шайқаңыз. Қант ұнтағын сол жерге ұрып, үгітілген бадам араластырыңыз. Бұл қоспаны априкопиттаның жоғарғы жағына жағыңыз. Өткір пышақпен априкопиттаны гауһар тастарға кесіңіз, глазурь үшін қант себіңіз де, қызарғанша және қытырлақ болғанша пеште 40-45 минут пісіріңіз. Суық немесе ыстық күйде қызмет етіңіз, қайтадан глазурь қантына себіңіз. Сондай -ақ оқыңыз: Өрік Ванильді Кардамон Бадам Қант майы