Марципан массасының нұсқалары:
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 нұсқа (термиялық өңдеумен) Өнімділік: 700 г 2 жұмыртқа, 175 г қант ұнтағы, 350 г ұнтақталған бадам, 4 тамшы ваниль эссенциясы, 1 шай қасық лимон шырыны. Жұмыртқаны ыдысқа аздап шайқаңыз. Қантты қант ұнтағымен араластырыңыз және жұмыртқа массасымен біріктіріңіз. Тостағанды қайнаған суы бар кәстрөлдің үстіне қойыңыз да, араластыра отырып, кремді болғанша пісіріңіз. Алып тастаңыз. Ұнтақталған бадамды ыдысқа салыңыз, ванильдің мәнін, лимон шырынын қосып, қасықпен аздап шайқаңыз - жұмсақ паста шығуы керек. Пастаны қант ұнтағы себілген жұмыс бетіне жайып, тегіс болғанша илеңіз. Оны асыра алмауға тырысыңыз, әйтпесе май шығып кетеді. Осылайша дайындалған марципандарды икемділігі жоғалғанша жылы күйінде пайдалану керек. 2 нұсқа (термиялық өңдеусіз) Өнімділік: 900 г 1-2 жұмыртқа, 2 сарысы, 225 г қант, 225 г қант ұнтағы, 450 г ұнтақталған бадам, 6 тамшы ваниль эссенциясы, 2 шай қасық лимон шырыны. Ыдысқа 225 г қант пен қант ұнтағын араластырыңыз, содан кейін ұнтақталған бадам қосыңыз. Бөлек түрде 2 сарысын, 2 жұмыртқаны, лимон шырынын және ваниль эссенциясын араластырыңыз. Қант қоспасының ортасынан құдық жасап, оған жұмыртқа қоспасын құйып, жақсылап араластырыңыз. Жұмыс бетіне қант ұнтағын себіңіз де, марципан массасын тегіс болғанша илеңіз. Сіз бадамды фундукпен алмастыра аласыз, қант ұнтағын 275 г дейін көбейте аласыз, ал жұмыртқа санын бір жұмыртқаға дейін азайта аласыз. "Аспаздық құпиялары" журналының материалдары негізінде. 3 нұсқа 200 г қант ұнтағы, 200 г аршылған бадам, 1 жұмыртқаның0, 1 шай қасық ликер, бірнеше тамшы лимон шырыны. Тазартылған бадамды ұнтақтап, қант ұнтағы, ақуыз, лимон шырыны мен ликермен араластырыңыз. Барлық қоспаны қайтадан ұнтақтаңыз және алынған массадан қалыңдығы 3 см болатын екі қабат түзіңіз, оларды фольгаға орап, тоңазытқышқа 2-7 күн қойыңыз. Қолданар алдында марципанды жұқа тілімдерге кесіңіз. 4 нұсқа 600 г тәтті және 60 г ащы бадам, 600 г қант, 4 ас қасық раушан суы. Тазартылған бадамды жақсылап құрғатыңыз, ет тартқыштан өткізіп, қант пен раушан суын қосып, қалың массаны илеңіз. Тоңазытқышқа 12-14 сағатқа қойыңыз, содан кейін марципанды қажетті мөлшерде кесіңіз де, оларды жылы пеште немесе ыстықта кептіріңіз. 5 нұсқа 300 г тәтті және 10 г ащы бадам, 300 г қант, 2 ас қасық раушан суы. Бадамның қабығын аршып, ыстық емес пеште жақсылап кептіріңіз (ыстық дәндерді майлыққа салып, ұштарын байлап, дәндерді қолыңызбен үккіштен өткізіп, дуршлаг арқылы електен өткізсеңіз, жұқа қоңыр қабығынан тазалау оңайырақ). Жоғарыда айтылғандай марципан массасын дайындаңыз және оны түнде тоңазытқышта қалдырыңыз. Содан кейін массаны қажетті мөлшердегі шарларға бөліп, жылы пеште құрғатыңыз, суытып, шоколад глазурімен немесе аздап ыстық сумен араластырылған еріген шоколадпен жабыңыз. Лагутина Л.А. "Тәтті тіске арналған пирогтар" кітабынан.