Түтікшелер-бадам орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дәміне қарай сізге 400 г ұн, 200 г қаймақ, 120 г сары май, 200 г аршылған бадам, бір стақан түйіршіктелген қант, бір ас қасық қант ұнтағы, бір шай қасық коньяк, бір шай қасық кардамон, тұз қажет. Жұмсартылған сары майды езіп, қаймақпен араластырыңыз. Ұнды қосып, қамыр илеңіз. Бадамды ет тартқыштан өткізіп, қант, кардамон және коньякпен араластырыңыз. Дайын қамырды кішкене бөліктерге бөліңіз, оларды таспаларға айналдырыңыз. Бір ұшы екіншісінен кеңірек болуы керек. Кең ұшына кішкене салманы салып, түтіктерді ораңыз. Үстіне жұмыртқаның сарысын жағып, пеште 160-170 градус температурада шамамен 20-30 минут пісіріңіз. Дайын түтіктерді қант ұнтағына себіңіз.