Жасыл котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 400 г аздап қарайған ақ нан, 400 мл сүт, 250 г шпинат, тұз, 140 г сары май, 1 түйір сарымсақ, жаңа шалфейдің бірнеше жапырағы, бұрыш, мускат жаңғағы. З жұмыртқа, 200 г үгітілген пармезан, 80-120 г ұн 1. Нанды текшелерге кесіңіз, ыдысқа салыңыз, қайнаған сүтті құйыңыз және 1 сағатқа қалдырыңыз. 2. Шпинатты жуып, аздап тұзды суға қайнатыңыз. Шпинатты салқындатыңыз, ағызыңыз және ұсақтаңыз. Қуыруға арналған табада сары майды қыздырып, үстіне пиязды қызартыңыз. Бірнеше туралған шалфей жапырақтарын, шпинатты, жұмыртқаны және 100 г ірімшікті қосып, дәмдеңіз. 3. Алынған массаға ұн қосып, қамыр илеп, 5 бөлікке бөліңіз. Әрқайсысынан ролик жасаңыз және кесектерге кесіңіз. Шарлар жасаңыз. 4. Тұзды суды қайнатыңыз, фрикаделькаларды салып, 8-10 минут қайнатыңыз. Суды алып тастаңыз және ағызыңыз. Сары майды ерітіңіз, оған шалфей жапырақтарын салыңыз, оны бірнеше минутқа қалдырыңыз, содан кейін котлеттердің үстіне құйыңыз. Үстіне ірімшік себіңіз.