Көкөністер мен кеспе қосылған корольдік асшаяндар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жүгері масақтары мен аршылған сәбізді ұзынынан 6 бөлікке, содан кейін көлденеңінен кесіңіз. Жасыл пиязды жуыңыз. Ақ және ашық жасыл бөліктерді ұзындығы бойынша 4 бөлікке және сәбіз мөлшеріне қарай көлденеңінен кесіңіз. Лимонграстың қатты сыртқы жапырақтарын алып тастаңыз. Шөптің жұмсақ ортасын және жанып тұрған бұрышты ұсақтап тураңыз. Зімбірді жұқа жолақтарға кесіңіз. Иық қанатын қалдырып, бұтақтардың ұштарынан қабықшалы қабықты алып тастаңыз. Мойындарды ұзына бойына кесіп, ішін тазалаңыз. Асшаянның әр жартысына түлкі-тик шалфейін салыңыз. Асшаянның екі тұзағына төс етінің бір бөлігін ораңыз. Ағаш шашлыкпен кесіңіз. Өсімдік майын қыздырыңыз, зімбірді ыстық майға қызарғанша қуырыңыз да, табадан саңылаулы қасықпен алыңыз. Жанып тұрған бұрыш пен лимон шөптерін аздап қуырыңыз. Сәбіз, жүгері қосып, араластыра отырып, қатты отта қайнатыңыз. Пиязды қосып, сорпаны құйып, тағы 5-6 минут қайнатыңыз, бірақ көкөністер жұмсақ болмауы керек. Томат шырынын, тұзды құйыңыз. Кеспені тұзды суға қайнатыңыз, ағызыңыз, кеспені сары маймен дәмдеңіз. Қалған өсімдік майын табада 180*С дейін қыздырыңыз. Асшаяндарды бөліктерге бөліп, әр жағынан 2 минут бойы шашлыкта қуырыңыз. Содан кейін шалфейдің қалған бөлігін қуырыңыз. Қыздырылған ыдысқа кеспе, үстіне көкөністер мен зімбір, содан кейін қуырылған шалфей жапырақтарын, үстіне кре-бұтақтарын салып, дереу қызмет етіңіз. 250 г жүгерінің жас құлақтары (оны консервілеуге болады), 500 г ұсақ сәбіз, жасыл пияз, лимон шөбі, 2 ұсақ қызыл ыстық бұрыш, 60 г жаңа зімбір тамыры, 12 ірі тазартылмаған асшаян мойны, 40 шалфей жапырағы, 12 дана төс еті, 375 мл көкөніс майы, 4 ас қасық. көкөніс сорпасының қасықтары, целлюлозасы бар 200 мл қызанақ шырыны, тұз, ұзындығы 250 г лап-ши, 30 г сары май.