Суық қарақұмық кеспесі (соба)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (тағамдар: жапондық) 4 порцияға: 250 гр құрғақ қарақұмық кеспесі соба 4 см зімбір тамыры, қабығы аршылған 1 орташа сәбіз, қабығы аршылған 4 пияз сабағы, сыртқы қабығы аршылған Тұздық: 375 мл еритін даши сорпасы 125 мл жапон соя соусы 4 ас қасық мирина (тәтті күріш шарабы) 1 шымшым тұз бен бұрыш Безендіру: маринадталған маринадталған дайкон зімбірі, жұқа жолақтарға кесілген 1 қуырылған ламинария жапырағы (нори) 1. Кеспені қайнаған суы бар үлкен кастрюльге салыңыз. Су қайтадан қайнаған кезде үстіне 250 мл суық су құйыңыз. Тамақты қайтадан қайнатыңыз және кеспені 2 - 3 минут қайнатыңыз, дайын болғанға дейін. Елекке аударып, суық сумен шайыңыз. Жақсылап оқып шығыңыз да, бір жаққа қойыңыз. 3. Тұздық: даши, соя тұздығы, мирин, тұз бен бұрышты кішкене кастрюльге араластырыңыз, қайнатыңыз және толық суытыңыз. Қызмет көрсетер алдында төрт жалпақ, кең ыдысқа құйыңыз. 4. Суық кеспені көкөністермен абайлап араластырыңыз да, табақтарға салыңыз. 5. Декорация: Теңіз балдыры (нори) жапырағын қайшымен жіңішке етіп турап, кеспені олармен безендіріңіз. Әр табақтың шетіне маринадталған имбирь мен дайконды салыңыз. Тамақтану кезінде кеспе батырылған тұздықпен бірге қызмет етіңіз. Ескертпе: Қарақұмық ұнынан жасалған соба кеспесі сыртқы түрі бойынша тұтас дәнді кеспеге ұқсайды, бірақ оның құрылымы шынымен ерекше. Ыстық сорпаның құрамдас бөлігі ретінде қандай да бір тұздықпен немесе салқын түрде беріледі. 2. Зімбір мен сәбізді алдымен жіңішке тілімдерге, содан кейін ұзындығы 3,5 см жіңішке жолақтарға кесіңіз. Жасыл пиязды өте жұқа етіп тураңыз. Кішкене кастрюльге суды қайнатыңыз, оған 30 секундтай зімбір, сәбіз және жасыл пиязды құйыңыз. Ағызып, салқындату үшін ыдысқа салыңызсуық сумен. Көкөністер салқындаған кезде суды қайтадан төгіп тастаңыз.