Шошқа майы қосылған спаржа құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 4 жұмыртқа, 250 г ұн, 250 мл сүт, тұз, әрқайсысы 500 г жасыл және ақ спаржа, 1 шымшым қант, 1 шай қасық сары май, 100 г ет жолақтары бар шошқа майы, 1 түйір одуванчика жапырағы, еріген сары май 1. Жұмыртқаны, ұнды, сүтті және аздап тұзды араластыра отырып, қамыр илеңіз. 30 минутқа қалдырыңыз. 2. Аспарагусты жуыңыз, тазалаңыз және ұзындығы 3 см кесектерге кесіңіз.15 мин. қайнаған тұзды суға қант пен сары май қосып пісіріңіз. 3. Шошқа майын кішкене бөліктерге бөліп, жабыспайтын жабыны бар табада май қоспай қуырыңыз. Бәйшешек жапырақтарын жуыңыз және құрғатыңыз. Аспарагусты дуршлагқа тастаңыз және суды ағызыңыз. Қамырға туралған одуванчика жапырақтарын, спаржа кесектерін және шошқа майын қосыңыз. Орташа отта қыздырылған еріген сары майда 4 құймақ пісіріңіз. Құймақпен бірге жапырақ салатын ұсынған жақсы.