Ханшайым - жұмыртқа мен спаржа салаты
Қосылды: 10.09.2024 1
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер 4 порция, әрқайсысы 240 ккал. (1004 КДж) 1 кг спаржа, тұз, 2 дана қант, 4 жұмыртқа, "/2 шоқ шие немесе ақжелкен, 3 ас қасық. жүзім сірке суының қасықтары, 2 ас қасық. өсімдік қасықтары. май, ұнтақталған ақ бұрыш, 75 г ысталған ет, су кресі. Ақ бұрышты ащы иісті бұрышпен алмастыруға болады.
Сипаттамасы Толық кешкі ас Спаржаны тазалаңыз, ұшынан терінің қалың қабатын алып тастаңыз. Бөліктерге кесу. 1 литр тұзды суды қайнатыңыз, оған спаржа мен қантты салып, шамамен пісіріңіз. 25 минут, содан кейін сорпаны спаржа қосылған салқындатыңыз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, үстіне суық су құйыңыз, қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Шервильді немесе ақжелкенді жуыңыз, майдалап тураңыз және сірке суымен араластырыңыз, өсімдік. май, тұз және бұрыш. Қояншөптен суды төгіп тастаңыз. Аспарагусты құрғатып, салат тұздығымен, ысталған етпен және жұмыртқа дөңгелектерімен ұзын тілімдерге мұқият араластырыңыз. Шыны вазада қызмет етіңіз. Су крессінен суды шайқаңыз және онымен салатты дәмдеңіз. Үстелге шашлыктағы нанмен немесе қызарған тосттармен және сары маймен бірге қызмет етіңіз