Оңтүстік Африка бойынша салқын йогурт пен қияр сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 л. йогурт немесе йогурт, 3 ас қасық қаймақ, 2 қияр, 3 ас қасық. құрғақ ақ шарап қасықтары, 1 шай қасық зәйтүн майы, ақжелкен, аскөк, бұрыш.
Сипаттамасы Қиярды қабығынан аршып, ұзынынан екіге бөліп, тұқымын алып тастаңыз. Қиярды жолақтарға кесіңіз немесе ірі үккіште үккіштен өткізіңіз. Шыны ыдысқа салып, бір-екі қасық тұз себіңіз. Суды бөлу үшін бір сағатқа қалдырыңыз. Суды ағызып, қиярды сығыңыз. Қиярдың үстіне йогурт, йогурт құйыңыз, қаймақ қосып жақсылап араластырыңыз. Шарап пен зәйтүн майын қосыңыз. Салқындату үшін араластырыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. Қызмет көрсету кезінде майдалап туралған ақжелкен мен аскөк себіңіз. Паприкамен оятуға болады. Қанша порцияға арналған: 4.