Өрік кремі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қақпақпен жабыңыз және суығанша тұрыңыз. Қалған 45 мл шырынды кішкене ыдысқа салыңыз да, желатинді сол жерге құйыңыз. Желатин сұйықтықты сіңіргенше 1-2 минут қоя тұрыңыз. Содан кейін желатин бөлінгенше жиі араластыра отырып, 50 секунд, 50% пісіріңіз (бірақ оны қайнатуға жол бермеңіз). Өрік қосылған шырынды тағамдық процессорға немесе кескішке құйыңыз да, пюре жасаңыз. Дәміне қарай қант немесе бал қосыңыз. 100 г кептірілген өрік, 450 мл және 45 мл апельсин шырыны, 11 г желатин, қант ұнтағы немесе бал, 200 г сүзбе, кілегей, безендіру үшін ірі үгітілген лимон қабығы. Өріктерді салып, 450 мл апельсин шырынын орташа мөлшердегі ыстыққа төзімді ыдысқа құйыңыз. 7 минут пісіріңіз. Желатинді қосып, жақсылап араластырыңыз. Сүзбені қосып, қоспасы тегіс болғанша араластырыңыз. Ыдыстарға салыңыз және қатты болғанша салқындатыңыз. Үстіне кілегей мен бадам жаңғағымен бірге қызмет етіңіз.