Самбук-кілегей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 45 г жарма, 250 г шырын (алма, манго, шие - дәміне қарай кез келген дерлік), немесе 200 г сироп, 50 г қант. сироппен немесе 150 г қант - шырын қосылған, 20 г желатин, 550 г су. Жарманы лимон қышқылымен сумен құйыңыз, араластырыңыз және бөлме температурасында 5-6 сағат бойы ісінуге қалдырыңыз. температурада. Ісінген жарманы ыстық суға салып, қайнатыңыз және араластыра отырып, 15-20 минут қайнатыңыз. T=40-45 С дейін суытып, шырын (сироп) құйыңыз. Қант қосып, жұмсақ болғанша шайқаңыз. Суда еріген желатинді енгізіп, қайтадан шайқаңыз. Қалыптарға салып, суытыңыз.