Әртүрлі етті ыстау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Темекі шегу кезінде ет түтінге малынуы керек. Тәжірибе көрсеткендей, әрбір дене басқа денемен тезірек және жақсырақ қаныққан болады, егер бұл соңғысы басынан бастап оған үлкен күшпен әсер етпесе, неге алдымен ең әлсіз түтінмен темекі шегу керек, содан кейін оны күшейту керек. . Егер ет басынан бастап қатты түтінге ұшыраса, онда ол еттің үстіңгі қабаттарымен қосылып, оны құрғатады, қысады және осылайша түтіннің еттің барлық бөліктеріне енуіне жол бермейді және оның сапасы жақсы болмайды. . Сиыр етін темекі шегуден бұрын қайнаған суға бірнеше рет жібереді, оны дереу алып тастайды және тұзды кішкене нитрат қоспасымен сүртеді, кебекке себеді, содан кейін 6-дан 8 аптаға дейін әлсіз түтінмен ыстайды. Темекі шегу үшін негізінен төс еті мен қабырғалары бар ет бөліктері таңдалады. Кішкене бөліктерге қарағанда үлкенірек ыстау жақсы. Қой етінен, әдетте, артқы жағы ысталады, яғни. төрттен бір бөлігі тұзбен және нитратпен сүртіледі, екі күн бойы қысыммен қалдырылады, жиі аударылады. Егер ет ескі және қатты болса, онда оны алдымен ұрғыштармен ұрады. Оны сиыр еті сияқты түтінде ұзақ ұстауға болмайды. Ветчина (Ветчина) шошқа етінің артқы бөліктерінен жасалады. Шошқа майы шошқа еті сияқты ысталады, одан май ағып кетпес үшін, шошқа майы екі апта бойы күн сайын өзгеретін суық суға салынады. Қаздар тұтас жартыға жиналады немесе кесектерге кесіледі. Бірінші жағдайда, қаздардың арқасы кесіліп, тұзбен сүртіледі, тұзды ерітіндіге бірнеше уақыт салып, темекі шегу кезінде кеуіп қалмас үшін ішіне таяқшалармен жыртылады. Егер сіз оларды тұзды ерітіндіден алып тастасаңыз, олардан судың ағып кетуіне және аздап кебуіне рұқсат етіңіз, содан кейін оларды 8-ші күні түтін үйіне іліп қойыңыз. Сіз оларды кенеппен немесе қағазбен орап немесе кебекпен жауып қоюға болады. Шылым шегетін бөлмеден шығарып, оларды тағы сегіз күн бойы сырықтағы бөлмеге іліп қояды. Үлкен балықты жайып, таяқшалармен жайып тастау керек. Егер балықтың жұмсақ еті болса, онда оны кенеппен немесе қағазбен орау керек немесе қамырмен жабу керек. Балықтың түріне немесе басқа жағдайларға байланысты темекі шегуді азды-көпті жалғастырыңыз. Форель, шортан, сазан, жыланбалықтар үшін төрт күн жеткілікті, ал лосось үшін үш апта қажет. Майшабақтарды бір тәулікте ыстайды. Егер сіз ұзақ тұздалған майшабақтарды шегетін болсаңыз, онда алдымен олардан уылдырық пен сүтті алып тастауыңыз керек, бұл оларға ащы дәм беріп, суға салып қою керек.