Пісірілген балық (қате)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл дәмді балықты Калининградтық теңізшілер мұхит кемелерінде ұзақ балық аулау сапарлары кезінде жасайды. Онда оны қазандық машинисі дайындайды (стокер) және "Қате" деп аталады. Жылқы скумбриясы, пияз, қара бұрыш, тұз. Жылқы скумбриясын ішіңіз (басын қалдырыңыз).Қалың қағазға салыңыз, туралған ұшаға дөңгелектерге кесілген пиязды салыңыз. Сол жерде тұз бен бұрыш бар. Балықтың сыртын тұзбен сүртіңіз, қағазға орап, алдын ала қыздырылған пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Дұрыс пісірілген балықта тығыз теріні шанышқымен оңай алып тастауға болады, тіпті қағазбен бірге артта қалады.