Гуцуль стиліндегі кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етін салмағы 30-40 г төртбұрышты кесектерге кесіңіз, картопты тазалаңыз, кесектерге, пиязды сақиналарға кесіңіз. Шошқа етінің, картоптың және пияздың кесектерін кезек-кезек 25-30 см ұзындықтағы шашлыкқа салып, тұз, ұнтақталған қызыл және қара бұрыш себіңіз. Шашлыктарды пергамент қағазға немесе ыстыққа төзімді қағазға пакет түрінде орап, негізінен бір шетінен шпагатпен байлап, екінші жағына құрғақ шарап құйып, сонымен қатар байлап қойыңыз. Осылайша оралған кәуаптарды қалың қағазбен орап, шпагатпен байлаңыз. Бу-магуды сумен ылғалдандырып, қыздырылған көмірге салыңыз да, үстіне жабыңыз. 50-60 минуттан кейін барбекю дайын болады. Шошқа еті - 2000 г, пияз -600 г, картоп -1000 г, құрғақ ақ шарап - 100 г, ұнтақталған қызыл бұрыш және қара тұз.