Аңшылық үлгісіндегі саңырауқұлақтары бар жас қой етінен жасалған кәуап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қойды кесектерге, тұзға кесіңіз, ұнтақталған қара бұрыш себіңіз. Жаңа саңырауқұлақтарды сұрыптаңыз, шайыңыз, үлкенін екіге бөліңіз, тұз қосыңыз. Тәтті капсикумды сақиналарға кесіңіз. Барлығын кезек-кезек шашлыкқа байлаңыз. Дайын болған кәуапты маймен майлап, ыстық көмірге қуырыңыз, уақыт өте келе түкіріп, ет, саңырауқұлақ және бұрыштың күйіп кетпеуін қадағалаңыз. Майлыққа бук жапырақтарын, үстіне дайын кәуапты салып, кәуап аздап ақсап қалуы үшін 5-6 минут бойы шошқа майымен орап қойыңыз. Қой еті - 2000 г, жаңа піскен саңырауқұлақтар - 700 г, тәтті капсикум бұрышы - 500 г, өсімдік майы - 150 г, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.