Шошқа майы қосылған кептірілген саңырауқұлақ шашлыктары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептірілген порчини саңырауқұлақтарын жібітіңіз. Олар ісінген кезде ағызыңыз, үлкен тілімдерге кесіңіз (ұсақ саңырауқұлақтарды кесуге болмайды). Пиязды қалың тілімдерге, жаңа піскен шошқа майын 3-4 см шырындарға кесіңіз. Ағаштан немесе металлдан жасалған шашлыктарға кезек-кезек гриль кесектерін, пияз кесектерін және шошқа майын, тұз қосып, ұнтақталған қара бұрыш себіңіз. Шашлыктар терең табада немесе қаз қазығында тұруы керек, саңырауқұлақтар сіңдірілген суға құйылады, қайнатылады, қақпақпен жабылады және баяу отта 30-40 минут қайнатылады. Дайын шашлыктарды, бірақ үлестірілген ыдысты салыңыз, қасына ірі туралған көк пиязды, жаңа піскен қызанақ кесектерін салыңыз, лимон кесектерімен, үй жануарларының бұтақтарымен безендіріңіз және туралған аскөк себіңіз. Тұздықта кәуап сорпасын ұсыныңыз. "- Пісірілген күрішпен немесе картоп пюресімен безендіріңіз. Кептірілген ақ саңырауқұлақтар - 200 г, пияз - 200 г, жасыл пияз - 50 г, шошқа майы - 100 г, жаңа піскен қызанақ - 100 г, лимон - 1\\ 2 дана., ақжелкен мен аскөк, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.