Гүрілдеңдер" (немесе "Забалдей")
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Омул немесе бозғылт алынады, төтенше жағдайларда майшабақ (дәміне майшабақпен жауап бермеймін), тазартылады, кәдімгі балық тәрізді кесіледі (көлденеңінен). Дәміне қарай тұзбен жағылады. Содан кейін ол банкаға немесе кез келген ыдысқа (балық мөлшеріне байланысты) қабаттарға салынады. Қабаттар пиязбен, туралған сақиналармен және сарымсақпен себіліп, платинаға кесіледі. Контейнерді бөліктерге толтырғаннан кейін - бәрі тығыздалады (шырын пайда болуы керек). Лавр жапырағы үстіне қойылады, ал бұрыш-бұршақ. (балықтың қабаттарын қалауыңызға қарай қызыл немесе қара бұрышпен себуге болады). Сонымен, балық тығыздалады, өсімдік майы үстіне құйылады және бәрі қақпақпен жабылады, жылы жерге қойылады. 2,5 сағаттан кейін загудай (забалдей) тұтынуға дайын болады. балық 1-2 дана. дәміне қарай тұз. бұрыш (қызыл, қара, бұршақ) дәміне қарай лавр жапырағы 2-3 дана. өсімдік майының белгілі бір мөлшері