Түкірген аң
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Аң аулау кезінде ауланған аңды оттың үстінде тік балдыркөктен, жаңғақтан немесе үйеңкіден жасалған құмдалған бұтақтардан түкіріп пісіруге болады. Түкіріктің қалыңдығы пісіру кезінде ұшаның салмағымен майысып қалмайтындай болуы керек. Түкіріктің ұзындығы 1 м-ден кем емес, ал түкірікті оттың үстіне қою биіктігі пісірілген ет бөлігінің өлшеміне байланысты: кесек неғұрлым үлкен болса, түкірік оттың үстіне соғұрлым жоғары орнатылады. Ойын етін үстіңгі қабатта пісіру өнері - қуырудың дұрыс жылу режимін таңдау. Пісірудің ең басында ет оттың ең ыстық жерінде бірнеше минут ұсталады, содан кейін біркелкі температурада пісіріледі. Оттың оттары жалынмен емес, күлмен жабылып, "Ыстықпен тыныстауы" керек. Шашлықта кез келген қауырсынды аңды пісіруге болады. Жабайы үйректер (сүңгуір үйректер) әсіресе дәмді болып шығады. Оттың түтінінің иісі өзіне тән "Балық* иісін өлтіреді, сонымен қатар оттың үстіндегі еттің аздап ыстауға уақыты бар. Шашлыкта пісірген кезде, оның үстіне салынған ішек-қарын жұмсақ сыммен немесе жаңа баспен бекітіледі, ішкі қуысы жидектермен немесе саңырауқұлақтармен толтырылады, шпилькамен жабылады және сыртынан жіңішке тілімдермен оралады. оларды ағаш шпилькалармен бекітіп, беконнан. Маллард шамамен 1 сағат бойы қуырылады, ал шөп шамамен 45 минут қуырылады. Шашлықта аң етінің немесе бауырдың үлкен кесектерін де пісіруге болады, көмірдің үстінен айналдыруға ыңғайлы болу үшін екі жіңішке бұтақтан шашлык шашлык жасауға болады.