Асқабақ шырынына малынған алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алманы сулауға сорттары қолайлы: Антоновка, шафранный, славянка және т.б. Алманы үлкен кастрюльге немесе ағаш бөшкеге жібітеміз. Стерильді, үлкен целлофан пакеттерді қолданған дұрыс. Терілген алмалар суланғанға дейін 7-10 күн жатуы керек. Содан кейін алмаларды мұқият жуып, суды ағызып, қатарларға қоюды ұмытпаңыз. Әр қатарды асқабақ шырынымен толтырамыз. Асқабақ шырыны: менің ең піскен және жақсырақ тәтті асқабақтарым, кесектерге кесіңіз (тұқымдарды алып тастаңыз), шойынға немесе кастрюльге салыңыз, аздап су құйыңыз (күйіп қалмас үшін) және пісіріңіз. Содан кейін жақсылап илеңіз және алманы осы шырынмен толтырыңыз. Үстіне таза шүберек, ағаш шеңбер - жүк саламыз. Алманы алған кезде қараймайды, жемісте тұқым болса, дәмі бұзылмайды.