Алма мен контейнерлерді дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алмалар сапасы мен мөлшері бойынша сұрыпталады, содан кейін жуылады. Егер алма өсу процесінде пестицидтермен шашыратылған болса, оларды мыс пен мышьяк тұздарының бетіндегі қалдықтарды жуу үшін әсіресе мұқият жуады. Содан кейін қара бидай немесе бидай сабаны дайындалады. Айта кету керек, сабан суланған алманың дәміне, иісіне және түсіне әсер етеді: олар одан жағымды ерекше дәм, иіс және алтын түске ие болады. Сонымен қатар, сабан алмаларды механикалық зақымданудан қорғайды. Сабан жаңа егіннен алынады. Ол таза, құрғақ, көгермеген және жағымсыз иіссіз болуы керек. Қолданар алдында оны қайнаған сумен күйдіреді. Алманы сулау үшін ыдыстың сапасы үлкен маңызға ие. Сыйымдылығы 30-100 килограмм емен бөшкелерін жібітіп, ыстық сумен, ыстық 2% сода күлінің ерітіндісімен (бір шелек суға 20 грамм сода) жуып, қайнаған сумен шайып, кептіріп, күкіртпен фумигациялау керек. Біріншіден, бөшкенің түбі мен қабырғалары арамшөптерден тазартылған буға пісірілген таза сабанның жұқа қабатымен қапталған. Дайындалған жемістер бөшкеге мықтап салынады, алманың әр қатары сабанмен ауыстырылады, содан кейін майлықпен, шіріген дөңгелекпен жабылады және жүк салынады. Бөшкенің шеті өсімдік майымен майланып, тұзды ерітіндімен құйылады.