Қарағай конусынан жасалған бал
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бал дайындау үшін қарағай конустарын жолдар мен тас жолдардан алыс, жас, экологиялық таза қарағай екпелерінде жинау керек. Ал бал қайнатуға арналған рецепт өте қарапайым. Пісірер алдында жас қарағай конустарын сұрыптайды, қоқыстарды, инелерді алып тастайды, таза сумен жуады, эмальданған ыдысқа құйып, конустарды 1-1,5 см жауып тұратындай етіп салқын сумен құяды. Содан кейін конустар жабық кастрюльде 20 минут қайнатылады және бір күн бойы тұндыруға қалдырылады. Осыдан кейін инфузия (ол жасыл түсті) басқа ыдысқа құйылады, түйіршіктелген қант қосылады (1 литр инфузия үшін 1 кг қант). Әрі қарай, әдеттегі джем сияқты, кем дегенде бір жарым сағат қайнатыңыз, нәтижесінде пайда болған көбікті алып тастаңыз. Нәтижесінде консистенциясы табиғиға ұқсас әдемі, қызыл-қызыл түсті "Бал" пайда болады. Ол ыстық банкаларға құйылады және салқындағаннан кейін пергамент қағазымен байланады немесе кәдімгі пластик қақпақтармен жабылады. Мұндай бал қосылған шайдың дәмі мен түсі әдемі. Қарағай инелерінің иісі оған өткір, нәзік хош иіс береді. Бірақ оның басты артықшылығы - оның емделетіндігінде. Тағы бір ерекшелігі: мұндай балды дайындау үшін тек жас жасыл конустарды жинау керек. Жинау уақыты - мамыр айының соңы. Қарағай конусынан алынған бал өздігінен дәмді және ерекше болып қана қоймай, сонымен қатар айқын бактерицидтік және емдік қасиеттерге ие. Әсіресе, ағзаның сарқылуымен, асқазан-ішек жолдары мен тыныс алу жолдарының ауруларымен. Қарағай инелері медицинада кеңінен қолданылатыны белгілі, ал қарағай конустары көптеген пайдалы заттардың қоймасы болып табылады.