Мүкжидектен, алмадан және жаңғақтардан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 ас қасық үшін. мүкжидек - 1 кг Антонов алмасы, 1 ас қасық. аршылған жаңғақ, 3 кг бал немесе 2,5 кг қант Сұрыпталған және жуылған мүкжидектерді кастрюльге салып, жарты стакан су құйып, жидектер жұмсақ болғанша қақпақпен пісіріңіз, содан кейін жидектерді езіп, шаш елегінен өткізіңіз. . Кептелуге арналған ыдыста балды қайнатыңыз, оған езілген мүкжидектерді, өзегі аршылған және тілімдерге кесілген алмаларды, қабығы аршылған жаңғақтарды салып, шамамен бір сағат пісіріңіз. Мұндай джемді қантқа да дайындауға болады. Ол үшін қантқа бір стақан су құйып, сиропты қайнатыңыз, ал қалғандары жоғарыда көрсетілгендей әрекет етіңіз.