Шие самогоны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шиеден тұқымдарды алып тастаңыз, целлюлозаны езіңіз және бөлек ыдысқа орташа жылы жерге қойыңыз. Ашыту кезінде контейнерлерді қақпақпен жауып, араластырғышпен екі күн бойы мезгіл-мезгіл араластырыңыз. Шие шұңқырларын ұсақтап, ашыту аяқталғаннан кейін целлюлозамен араластырыңыз және тазартыңыз. Пайдалануға дайын самогонның түсі болмайды. Дистилляция процесінде ол лайлана бастағаннан кейін оны бөлек ыдысқа жинау керек. Бұлтты самогонды тағы бір рет айдауға болады. Шие шұңқырлары алынған самогонға ерекше бадам дәмі мен иісін береді. Құрғақ шие самогон дайындауға да жарайды. Мұны істеу үшін оларды алдымен ыстық суға салады, содан кейін жұмсарған кезде итергіштермен мыжылады. Әрі қарай, процесс жоғарыда айтылғандарға ұқсас түрде жүзеге асырылады. Бұл жағдайда ашыту баяу жүреді.