№1 шие (тәтті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Самогонды көмірге тұндыру арқылы тазалаңыз (тазалау әдістерін қараңыз). Шие целлюлозасын және ұсақталған тұқымдарды тазартылған самогонмен құйып, дистилляциялаңыз. Самогонға дайындалған бөтелкені жаңа піскен шиемен толтырып, тазартылған самогонмен толтырыңыз, сонда самогон шиені 8 см жауып, тұндырады. Сусынның дайындығы оның тығыздығымен анықталады: егер самогон әйнекке жабысып қалса, оны ағызып жіберуге болады және ол пайдалануға дайын. Кейде мұндай самогонға 0,6 литрге 100-300 г қант мөлшерінде қант қосылады.