Шабдалы №3
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г шабдалы дәндерін ұсақтап тураңыз, 6 литр самогонмен сұйылтыңыз, қалың қабырғалы бөтелкеге құйыңыз, мықтап жабыңыз, қамырмен жабыңыз және орташа отта пешке 3 күн қойыңыз. Оны үш күн бойы салқындатылатын пешке қоюға болады, бірақ содан кейін бұл кем дегенде 12 рет жасалуы керек. Содан кейін сүзгіден өткізіп, қайта өңдеңіз. Бір уыс қайың жапырағы, бір уыс қарақат жапырағы, бір уыс құс шие жапырағы, 1/2 уыс жалбызды самогонға салып, 1 күн тұндырады. Осыдан кейін сүзгіден өткізіп, дәміне қарай тәттілендіріңіз.