Қара өрік пен арша жидектерінен жасалған тұздық қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа ветчинаның бір бөлігін (1,5-2 кг) шайқаңыз, қабығын алыңыз, кастрюльге салыңыз, 1,5 кесе су, 1/2 кесе сірке суын, 1/2 кесе шарап құйыңыз. Аздап тұз құйыңыз, 8-10 дана. лавр жапырағы, 10-15 дана. қара бұрыш, 1 уыс арша жидектері (немесе қарағай конустары - мамырда пайда болады), бұқтырыңыз. Содан кейін 200 г қара өрік, суға қайнатыңыз, сүртіңіз, майға қуырылған нан үгіндісімен араластырыңыз, қант, даршын қосыңыз, 1 стакан шие шырынын сұйылтыңыз, қайнатыңыз.