Жармасы бар балықшы құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг ұсақ балыққа: су - 1,5-2 л, пияз - 2 дана, сәбіз - 1 дана, ақжелкен тамыры - 1-2 дана, тары - 1/3 кесе, өсімдік майы - 1-2 ас қасық. қасықтар, лавр жапырағы - 2 дана., қара бұрыш - 5-6 бұршақ, аскөк - 1 шоқ. Балықтың ұсақ-түйектері ішектен шығарылады, жуылады, суық суға батырылады, 1-2 сағат қайнатылады, содан кейін електен сүзіледі. Көкөністер тілімдерге кесіліп, өсімдік майына жіберіледі. Сұрыпталған және жуылған тары қайнаған балық сорпасына құйылады, 10-15 минут қайнатылады, содан кейін пассивті көкөністер салынады, ал құлақ жарма мен көкөністер дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде құлаққа майдалап туралған аскөк себіледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Жармасы бар балықшы құлағы пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz