Жармасы бар балықшы құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг ұсақ балыққа: су - 1,5-2 л, пияз - 2 дана, сәбіз - 1 дана, ақжелкен тамыры - 1-2 дана, тары - 1/3 кесе, өсімдік майы - 1-2 ас қасық. қасықтар, лавр жапырағы - 2 дана., қара бұрыш - 5-6 бұршақ, аскөк - 1 шоқ. Балықтың ұсақ-түйектері ішектен шығарылады, жуылады, суық суға батырылады, 1-2 сағат қайнатылады, содан кейін електен сүзіледі. Көкөністер тілімдерге кесіліп, өсімдік майына жіберіледі. Сұрыпталған және жуылған тары қайнаған балық сорпасына құйылады, 10-15 минут қайнатылады, содан кейін пассивті көкөністер салынады, ал құлақ жарма мен көкөністер дайын болғанға дейін қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде құлаққа майдалап туралған аскөк себіледі.