Қызанақ қосылған балықшы құлағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг ұсақ балықтар мен 0,5 кг көксерке, сазан, шортан, алабұға, треска және басқа балықтар үшін: су - 1,5-2 л, пияз - 2 дана., сәбіз - 1 дана., ақжелкен тамыры - 1-2 дана., қызанақ (орташа) - 4-5 дана., май немесе маргарин - 1-2 ас қасық. қасықтар, лавр жапырағы - 2 дана., хош иісті бұрыш - 5-6 бұршақ, аскөк - 1 шоқ. Балықтың ұсақ-түйектерінен сорпа алдыңғы рецепттерде көрсетілгендей етіп дайындалады. Сорпада кесектерге кесілген ірі балықты пісірілгенге дейін қайнатады, содан кейін оны алып тастайды, ал сорпаны сүзеді. Көкөністер мен тамырларды белдеулеріне турап, майға жібереді. Қызанақтар қабығынан тазартылады, майдалап туралады, біртекті масса алынғанша майға қыздырылады және балық сорпасы онымен дәмделеді. Алынған сорпаға пассивті көкөністер мен тамырлар салынып, дайын болғанға дейін қайнатылады. Пісірудің соңында лавр жапырағы мен бұрыш құлаққа құлаққа салынады. Қызмет көрсету кезінде сорпа табағына балықтың бір бөлігін салып, құлағын құйып, майдалап туралған аскөк себіңіз.