Шампан қосылған стерлеттен немесе бекіреден жасалған құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг шырша, стерлет үшін - 1-1,5 кг: пияз - 2 дана, ақжелкен тамыры, балдыркөк - әрқайсысы 3-4 дана, шөптер - 1 шоқ, кесілген балықтан уылдырық (Шырша, алабұға).- 1/2 кесе, пияз (Ұсақталған) - 3-4 ас қасық. қасықтар, лимон - 1/2 дана., шампан - 1/2 бөтелке. Шыршаның құлағын тамырымен қайнатады, сүзеді және уылдырықпен ағартады. Стерлет немесе бекіре тұқымдас балықтардың буындары кесектерге кесіліп, сүлгімен құрғатып сүртіледі, ыстық мөлдір құлаққа салынады және балық жұмсақ болғанша баяу отта қайнатылады (Қайнағаннан кейін шамамен 15 минут). Дайын стерлеттің немесе бекіренің кесектерін сорпа табағына (Немесе тостағанға) жайып, аскөк шөптеріне себіңіз де, сүзілген құлақпен ақырын құйыңыз. Шампан жеке-жеке беріледі немесе қалауы бойынша дәмінің өткірлігі үшін құлаққа құйылады. Сондай-ақ құлаққа қабығы аршылған және тұқымдалған лимондар мен майдалап туралған көк пияз беріледі.